fredag 31. desember 2010

Kreativ Kavalkade 2010

stellerom2

stellerom

Jeg begynte å blogge i februar. Da stod minstemann sitt stellerom ferdig. Selve minstemann oppholdt seg fremdeles trygt inne i min mage.

isaaak

Han kom til verden i april, og er trolig verdens blideste baby.


robotfilip

Filip har blitt stor gutt på nesten tre år, skravler som en foss og har det mest utrolige ordforråd. Til stor glede for oss voksne! :)

barnerom3

barnerom2

barnerom1

Han har fått plass til alle lekene sine på rommet sitt...

skattekiste3

... og en hel del i stua. ;)

kontor4

kontor3

Mor har sine leker her...

lillejulaften2

testbilde

... og noen på kjøkkenet.

lordagsloppis

erikkold

lopper

Jeg har vært på loppiser og bruktmarkeder og funnet mange hjertebanksskatter...

kassevin

... og fått noen av gode venner.

toyvask

Jeg har fått tak i masse fine retrostoffer.

tapetkrakk

Malt, tapetsert...

pute

puter

... og sydd.

proveprint

kannebasilikum

Vi har laget mye nytt design, åpnet Epla-butikk og hatt utstilling.

klaer10

Vi har vært på badeferie i Danmark, kost oss med sørlandsidyll i Kristiansand, vært i København og funnet masse fine ting å ha med hjem i kofferten...

etterjul

... og så var det jul igjen gitt!

RIKTIG GODT NYTTÅR!

Some photos from the year that have passed! Happy new year, everybody!

torsdag 30. desember 2010

Mormor-minner.

mormor

mormor3

mormor2

I begynnelsen av november gikk min kjære mormor, og guttas oldemor bort. Igår var vi barnebarna så heldige å få komme til huset hun og min bestefar bodde i, for å se om det var noen gamle ting der vi ville ha med oss hjem. Det satte jeg utrolig pris på. Mange minner som hadde gått i glemmeboka dukket opp igjen, og andre som fremdeles var tilstede ble forsterket. For en loppefantast som meg var det jo rene skattejakten å kikke rundt der, og jeg kom hjem med så ufattelig mange fine ting! Det føles godt å kunne bruke disse tingene til noe, ta med minnene videre og gi dem nytt liv.

Jeg har foreløpig bare tatt noen oversiktsbilder av funnene mine, men om ikke lenge lover jeg at det kommer et (eller flere) innlegg med masse øyegodteri for retrointeresserte! Det venter gamle, broderte puter, herlig kommode i teak, gamle spill, strikkeoppskrifter, trekasser, gamle bokser, serviser, bilder og lampeskjermer. Blant annet. Den som venter, får se. :)


My dear grandmother passed away early in november, and yesterday I visited her house and collected some items. There´s a lot of memories in these items, and it feels good to keep them with me, use them every day and keep the memories alive. I will be back with more photos, I promise. Those who wait, will see. :)

mandag 27. desember 2010

Håpløs romantiker

gavekort

gavekort2

Åja, jeg har alltid vært en. Jeg lever meg inn i filmer og tv-serier, jeg tror på sjelevenner, og en gang i tiden hadde jeg både tid og krefter til å finne på de mest romantiske sprell. Min kjære har dessverre ikke blitt så godt kjent med denne siden av meg. Som de fleste småbarnsforeldre vet, er det ikke alltid så lett å finne rom for så mye romantikk mellom søvnmangel og bleieskift. Jeg er likevel en forkjemper for hverdagsromantikken, og liker tanken på at man ikke trenger et dusin roser og en limousin for å være romantisk. Jeg hadde ikke takket nei, det er ikke det, men jeg synes det er de små tingene i hverdagen som viser hvor høyt man prissetter hverandre mest. Denne jula tok jeg meg derfor skikkelig i nakken, hev meg rundt, og på lille julaften lappet jeg sammen denne lille tingen. 10 gavekort til min kjære. De strekker seg fra biffmiddag til dopauser i fred og ro, og i tillegg fikk han ekte biffbestikk som han forhåpentligvis får bruke litt fremover. Jeg er ingen gourmetkokk, men jeg kan vel alltids lære? :)

Og nå lurer jeg på.. Er du romantisk? Hva betyr ordet romantikk for deg? Hva får DEG til å følge deg verdsatt?


I´ve always been a hopeless romantic. Unfortunately, like all parents might recognize, there´s not always so much room for romance in between diaper change and sleepless nights. This christmas, I made these vouchers for my sweetheart. They´ll buy him some kisses, a steak dinner, or a couple of minutes alone in the bathroom. Because, after all, daily romance is the best kind.

And now I wonder.. Are you romantic? What does the word romance mean to you? What makes you feel appreciated?

søndag 26. desember 2010

Håper dere alle...

etterjul

... hadde en herlig julaften og koste dere masse med venner og/eller familie! Det er fremdeles noen dager igjen av jula, så vi kan fortsatt nyte god mat og litt godt til kvelds før det nye året tar oss igjen og minner oss på alle forsettene vi ikke klarte å holde ifjor. 2011 blir annerledes, eller? Jeg liker hvertfall å tro det. ;)


I hope you all had a terrific Christmas Eve and enjoy the remaining days left before New Year´s comes by and reminds us of all the resolutions we couldn´t keep last year. 2011 will be better, I hope? :)

torsdag 23. desember 2010

God jul!

julekuler

julekule2

Nå er det tid for å annonsere denne julens siste vinner i adventslotteriet. Og det ble som følger:

Gollass!

Gratulerer! Send meg en mail med plakatønsker og adresse til sheneligans@gmail.com, så får du snart pakke i posten!

Vil med dette ønske alle som er innom på bloggen min en riktig god jul, og et godt, nytt år! Ønsker dere alt godt og en fredlig og hyggelig julefeiring!

It´s time to announce the last winner in the christmas-lottery and the winner is Gollass! :) I would like to use this opportunity to wish you all a merry christmas and a happy, new year!

onsdag 22. desember 2010

Virusbuster.

lillejulaften2

lillejulaften3

lillejulaften

Idag bestemte jeg meg for å ta opp kampen mot basseluskene. Jeg er fast bestemt på at vi skal bli friske til jul, alle mann, så idag har huset fått seg en real julerengjøring. Et av rommene som fikk seg en overhaling var kjøkkenet, deiligdeilig! :)

Imorgen er det siste trekning i adventslotteriet, folkens, og det er ennå ikke for sent å bli med i trekningen av en pakke med stæsj! Meld dere på her!

Pakken vil bestå av følgende:

- 2 stk. valgfrie plakater fra Eplabutikken. (Med forbehold om at plakatene er på lager, vi får dessverre ikke printet nye nå i jula.)
- 2 pakker julekort, en fra meg, og en fra min kjære samboer. :)
- Tre ringer som staver ordet KOS, passende nå i jula, synes jeg!

Lykke til! :)


Today I decided that we´re all going to be in good health by Christmas Eve. I therefore cleaned almost the whole house from bottom to top, and one of the rooms that got a real clean-up was the kitchen. Tomorrow is the last chance to win something in the christmas lottery, and the price is two posters from the Epla-store, three letter-rings and six christmas-cards. To sign up, click here. (Just leave a comment, and you´re in. You can live wherever you want in the whole world. :))

søndag 19. desember 2010

Ny sveis!

haircut

Jeg leste nylig et innlegg på et forum der en dame lurte på hvorfor så mange bloggere legger ut bilder av barna sine, men ikke seg selv. Jeg svarte som sant var at barna mine er søte og stort sett veldig fotogene, men at det dessverre ikke finnes like mange fine bilder av meg selv. ;) Jeg tok spørsmålet likevel til etterretning, og vet jo selv at jeg synes det er veldig koselig å se bilder av de som skjuler seg bak alle de fine bloggen jeg følger. Sååå idag har jeg faktisk tenkt å gjøre et unntak, også fordi jeg har vært hos frisøren idag! Var skikkelig vågal, og er råååfornøyd! Var et helt år siden sist, så det var veldig på tide. Gøy å bli ny til jul!

Fortsatt fin søndag!

Tidlige desembermorgener...

frokost2

frokost

... blir ikke like kalde med litt humor og friske farger! Barna har termoser og matbokser i søte mønstre fra Blafre, mannen og jeg har skjærefjøl med viktig budskap fra Ola og Kari og kjøkkenet har nydelig, retro tapet kjøpt på Precious. :)

Mørke vintermåneder blir også litt kortere når man kan dele ut litt overraskelser! Idag fikk mannen i huset lov til å trekke og denne søndagens, valgfrie plakat fra Eplabutikken går til... *trommevirvel*

Romantisk Retro!

You know what to do! :)

Og for de av dere som fremdeles ikke har meldt dere på adventslotteriet: Det er fremdeles en trekning igjen, nemlig trekningen av en samling med Sheneligans-stæsj. Trekningen skjer på lille julaften, så det er fremdeles noen dager igjen å melde seg på! Lykke til!

lørdag 18. desember 2010

Nytt barnerom del II

Nyttromdelto

Sekker fra Fjellräven
Lamper fra Sprell
Putetrekk og oppbevaringspose fra Plonka
Postkasse og hjortehode fra Ting
Sengetøy fra Blafre
Knaggrekke fra blant annet Sweet Memories

Alltid på farten.

nyttromliten
Jeg føler hjernen min aldri står stille. Den er i konstant kreativt modus. Minstemann begynner å bli stor. Han klatrer på alt, reiser seg, går rundt bord og stoler og gjør mammaen sin til litt av et nervevrak. Storebror og lillebror er verdens beste venner, og det er en fryd å se den fantastiske kommunikasjonen og samhørigheten de har allerede. Tanken er at de etterhvert skal få dele rom, og da ligger selvfølgelig ikke mor på latsiden. Samboeren min har ymtet frempå at jeg kanskje skal innrede et litt mer guttete rom neste gang. Jeg skjønner ikke hva han mener. ;) Uansett har jeg prøvd, og har slengt på med masse blått og überkul Muppetshow-tapet. Den ble til og med godkjent av mannen. Ikke fortell ham at han selv må kompensere med lilla soverom, knisfnis. :)

Jeg ser for meg at det ennå er noen måneder til dette blir virkelighet, men det er lov å drømme og planlegge, er det ikke vel? (Og det ser jeg at jeg har gjort lovlig lenge siden det plutselig er midt på natta!) God natt, alle sammen!

Tapeter og lappeteppe fra Retrovilla
Acapulcostol fra Oficina Kreativa
Seng fra Barnemøbler
Hyller og heklede kosedyr fra Sebra
Sengetøy og boks fra Blafre
Lampe fra Lysbutikken

fredag 17. desember 2010

En uke igjen...

ukeigjen2

ukeigjen3

ukeigjen... til julaften idag! Jeg må ærlig innrømme at julestemninga ikke er helt tilstedeværende. Det er et velkjent fenomen hos meg, julestemninga setter inn i september og blir liksom litt borte et sted i november. Noen ganger lengter jeg litt tilbake til barndommen, da var det jo ulidelig spennende å vente på julaften! Jeg er utrolig glad jeg har guttene mine, da får jeg liksom fremdeles kjenne litt på den spenningen , og får lov til å skape tradisjoner som kommer til å bety mye for dem i fremtiden. For jula er virkelig spesiell, og tradisjoner skal man ikke kimse av. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger min egen mor ymtet frempå om at vi kanskje ikke trengte å få besøk av nissen (les: min bror) før julemiddagen lengre, nå som alle hadde blitt voksne. Hun fikk aldri gjennomslag for den idéen for å si det slik. ;)

Dette innlegget er faktisk mitt 150., og jeg vil benytte anledningen til å ønske alle nye følgere hjertelig velkommen! :) Synes det er så moro, og setter pris på hver eneste en som har lyst til å kikke innom bloggen min. I den anledning har jeg trukket ut en følger som skal få en pakke med julekort. Vinneren denne gangen ble

Mymlen og My!

Send meg en mail til sheneligans@gmail.com med adressen din, så skal jeg sende dem så fort som mulig.

Ha en fin helg, alle sammen!

Romantisk Retro...

romantiskretro

romantiskretro2

... har knipset disse bildene av julekortene mine! Er de ikke fantastiske?! Jeg digger fargene, komposisjonen og stemningen i dem! For ikke å snakke om de små søte dyrene. :) Besøk den finfine bloggen hennes for flere herlige bilder!

søndag 12. desember 2010

Katter fra Kristiansand.

lussekatter

Idag har vi hatt besøk langveisfra. Helt fra Kristiansand faktisk! Ganske sprekt synes jeg, å kjøre tur-retur på en dag, med to barn i baksetet. Det var svigermor, min samboers søster og hennes to barn som kom på besøk til oss. Gjensynsgleden hos de små var ubetalelig, og det var herlig for oss at de både hadde med middag og lussekatter til oss! :) Imorgen er det Luciafeiring i barnehagen, og da passet det seg veldig fint at svigermor hadde bakt hele tre poser med lekre, gyldne, melkefrie snurrer. Én positiv ting med å ha allergibarn er jo at man blir veldig dreven på bakinga, men det passer meg innmari fint å slippe å finne frem forkleet akkurat ikveld. :) Nå henger de hvite klærne over stolen på kjøkkenet, og sølvkransen glitrer i kjøkkenlyset. Julestemningen begynner virkelig å sige inn, og barna er så inderlig vakre der de ligger og sover søtt.

Idag fikk eldstemann lov til å trekke vinneren av Adventslotteriet. Det ble ingen ringere enn

Gåsa!

Denne jenta er den fantastisk flinke konditoren som laget kakene til utstillingen vår, så det var utrolig moro at hun vant en plakat, synes jeg! :) Virkelig en fantastisk flott jente som alltid har noen gode ord på lager! Hvis du ennå ikke har meldt deg på lotteriet, er det fremdeles to premier som skal deles ut. Den ene blir trukket neste søndag, altså fjerde og siste søndagen i advent, og den andre blir trukket på lille julaften. Meld deg på her.

Ha en riktig fin søndag, alle sammen, og måtte uka bli god!

Ps: Vil bare takke for alle støttende og gode ord på mitt forrige innlegg! Jeg bestemte meg for å hoppe i det, så nå ligger boken min på Epla! :)

fredag 10. desember 2010

Tør jeg?

bok2

bok1

bok

I 2006/2007 studerte jeg et år kunst og design på Høgskolen i Oslo. Det var iløpet av dette året jeg fant mitt kall her i livet, det var her jeg fant ut at illustrasjon var noe jeg kunne tenke meg å drive med på heltid. Jeg gjorde mye i løpet av det året, alt fra å sy bunad inspirert av japansk streetfashion til å lage en fiktiv utstilling med budsjett, modell og reklamekampanje. Som sagt var det iløpet av dette året jeg virkelig fikk en forkjærlighet for illustrasjon, og til eksamen våren 2007 bestemte jeg meg derfor for å skrive og illustrere en bok. Tanken var å lage en barnebok, men fordi jeg rett i forkant av eksamenen opplevde et nært dødsfall, kom jeg på idéen å skrive en bok om sorg. Det ble en lang, vanskelig og veldig utfordrende prosess, særlig fordi jeg halvveis i boka fant ut at jeg var gravid med eldstemann. Gleden over dette, og temaet for boka var på mange måter en vanskelig kombinasjon, men jeg fant etterhvert ut hvordan jeg kunne bruke dette for å få en ny dybde i boka mi.

Jeg brukte til sammen rundt tre måneder på boka mi, og i løpet av disse månedene prøvde jeg å sette meg så godt inn i temaet som mulig. Jeg møtte mye skepsis hos lærere, venner og familie, og innså også selv underveis at det var et fryktelig vanskelig tema å lage en bok om. Jeg var vanvittig redd for å tråkke noen på tærne, bite over for mye eller rett og slett bagatellisere noe som ikke var ment for å bagatelliseres. Dette til tross, jeg hadde en så klar visjon for hvordan jeg ville at boka skulle være, så etter mye lesning, filmtitting og lange samtaler med venner og familie ble jeg ferdig til slutt. Overraskelsen og gleden var stor da jeg en tidlig sommerdag logget meg på studienettet og oppdaget at jeg hadde fått en A! Jeg kunne rett og slett ikke tro det, så jeg ringte læreren sporenstreks. Hun kunne bekrefte, jeg hadde klart det umulige. Jeg hadde virkelig ikke trodd det, og da jeg i tillegg ble valgt ut til å være med i Estetisk Forums katalog for 2007 var jeg utrolig stolt.

Jeg søkte meg inn på Illustrasjonslinja på Norges Kreative Fagskole samme året, og har ikke angret et øyeblikk siden. Å kunne jobbe med noe så morsomt, utfordrende og spennende er en gave. Selv om veien til suksess er lang og hard, så er det så endeløst morsomt å se hvordan man hele tiden utvikler seg, forandrer seg og finner nye uttrykk. Når jeg leser boka mi idag, ser jeg at jeg kunne gjort mye annerledes, samtidig betyr den veldig mye for meg. Den har en historie, inneholder mange minner, og det er lagt mye kjærlighet og sene nattetimer i den.

I det siste har jeg gått og fundert på om jeg vil legge den ut til salgs på Eplabutikken min. Jeg vet ikke om jeg tør..? Hva synes dere? Er det interesse for noe slikt? Jeg ser nok mye verdi i den som andre ikke ser, og sånn sett er det litt sårbart å legge den ut til salgs. Samtidig som ingenting hadde gledet meg mer enn om den kan hjelpe noen, om den kan sette ord på noen følelser andre mennesker sitter inne med. Jeg får tenke litt til.

Tittelen er forresten hentet fra et intervju med Timbuktu, lest på en togtur til Stavanger en gang for lenge, lenge siden. Hva skal det stå på graven din når du dør? "Dans på min grav." Vakkert, synes jeg. :)

tirsdag 7. desember 2010

NIB-utfordring - Jul i vårt hus!

julivarthus

julivarthus2

julivarthus3

julivarthus4

Oioi, min første NIB-utfordring! Og den har jeg spart til siste slutt, ser jeg. Håper jeg rekker det. Har gått i mangemange dager nå og tenkt på det, tenkte egentlig jeg skulle knipse mange flere bilder, men dette var det jeg rakk. I bunn og grunn er det ikke så veldig julepynta i Sheneligans-huset i år, vi har nemlig slitt med sykdom hos begge småttissene veldig lenge nå, så det har liksom blitt litt tilsidesatt. Vi kompenserer med pepperkakebaking, julepyntlaging og slikt istedet, og satser på at julestemninga kommer lell. :)